Aflevering 60: Kubernetes versus Azure WebApps

Jan Stomphorst
Ronald Kers
Luister naar deze aflevering op jouw favoriete platform!
Apple Podcast Icon - Radio Webflow TemplateSpotify Icon- Radio Webflow TemplateGoogle Podcast Icon - Radio Webflow TemplateAnchor Icon - Radio Webflow TemplateSoundCloud Icon - Radio Webflow Template
Aflevering 60: Kubernetes versus Azure WebApps
July 9, 2024
31
 MIN

Aflevering 60: Kubernetes versus Azure WebApps

In deze aflevering gaan we in op de verschillen tussen kubernetes en Azure WebApps.

Samenvatting

Tijdens DevWorld Amsterdam duiken Ronald en Jan samen met hun gasten Twan Koot en Michiel Hamers diep in de wereld van Kubernetes en de cloud, met een specifieke focus op Microsoft Azure. Twan en Michiel beginnen met een introductie van zichzelf en hun uitgebreide ervaring met Kubernetes en Azure, waardoor de toon wordt gezet voor een technisch en informatief gesprek.

De discussie start met een verkenning van de voordelen en nadelen van Kubernetes. Twan en Michiel benadrukken de complexiteit van Kubernetes, maar ook de aanzienlijke voordelen die het biedt op het gebied van schaalbaarheid en flexibiliteit. Twan legt uit hoe je workloads kunt verspreiden over verschillende Azure-regio's om kosten te besparen, wat leidt tot een interessant gesprek over de kostenstructuren en optimalisatie.

Er wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van redundantie en schaling in Azure. Twan bespreekt hoe je clusters kunt opzetten in meerdere regio's, wat een prijzige maar effectieve manier is om betrouwbaarheid en prestaties te verbeteren. Het gesprek beweegt zich vervolgens naar kostenoptimalisatie, waarbij Michiel uitlegt hoe je meerdere apps kunt hosten op één App Service plan om kosten te besparen. Hij benadrukt de noodzaak van schaalbaarheid en deelt tips over hoe je de resources kunt beheren en optimaliseren, inclusief het gebruik van hidden features in Azure voor meer controle.

Azure Arc is een service van Microsoft Azure die Azure-beheer en -diensten uitbreidt naar elke infrastructuur, of het nu on-premises, multi-cloud of aan de rand is. Dit betekent dat je je servers, Kubernetes-clusters en applicaties kunt beheren en beveiligen in diverse omgevingen met dezelfde tools en diensten die beschikbaar zijn in Azure. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en componenten van Azure Arc

Een belangrijk deel van het gesprek richt zich op de technische diepgang en best practices voor load balancing en scaling binnen Azure. Twan en Michiel bespreken de beperkingen van de huidige tools en mogelijkheden voor verbeteringen, wat leidt tot een levendige discussie over toekomstige trends. Ze delen hun visie op de toekomst van Kubernetes en Azure, waarbij ze verwachten dat verdere automatisering en gebruiksgemak centraal zullen staan.

Michiel voorspelt een grote rol voor AI in het ontzorgen van gebruikers door hen te ondersteunen met geavanceerde tools en assistenten zoals Copilot. Hij gelooft dat AI kan helpen bij het vereenvoudigen van complexe taken en het versnellen van de learning curve voor nieuwe gebruikers. Dit perspectief wordt gedeeld door Twan, die ook hoopt dat AI de toegankelijkheid en efficiëntie van Kubernetes en Azure zal verbeteren.

Gedurende de aflevering delen Twan en Michiel praktische tips en ervaringen uit hun eigen projecten. Deze hands-on inzichten bieden waardevolle lessen voor luisteraars die zelf met Kubernetes en Azure werken. Ze benadrukken ook het belang van community en samenwerking binnen de tech-industrie, wat bijdraagt aan de voortdurende ontwikkeling en verbetering van deze technologieën.