Over de Nederlandse Kubernetes Podcast

Gemaakt door én voor mensen met een hart voor IT.

Podcast About - Radio Webflow TemplateAbout Podcast App - Radio Webflow Template
About Radio Podcast - Radio Webflow TemplateAbout Radio Podcast App - Radio Webflow Template

Ons Verhaal 

Het idee van 'De Nederlandse Kubernetes Podcast ' stond al wat langer op het lijstje van Jan om uit te werken: "Sinds 2016 werk ik veel met Kubernetes, waarbij ik de laatste jaren mijn kennis deel via webinars en verschillende masterclasses. Als fervent podcastluisteraar was ik zelf op zoek naar een goede podcast over Kubernetes en ik zag dat er nog geen één in het Nederlands was. Zo ben ik op het idee gekomen om samen met Ronald een eigen podcast te maken."

De podcast is bewust breed opgezet, zodat iemand die nog nooit met Kubernetes heeft gewerkt kennis wordt bijgebracht, maar ook IT'ers die zelf al met Kubernetes werken. "Het mooie van een podcast is dat je het simpelweg aan kunt zetten wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld onderweg  in de auto of OV van werk naar huis, daarom is elke aflevering ook rond de 30 minuten; de gemiddelde reistijd van woon-werk verkeer”, aldus Ronald.

Wil je op de hoogte gehouden blijven van de Kubernetes masterclasses van Jan? Geef je hier op.

John Carter - Radio Webflow Template

Jan Stomphorst

Ik ben Jan Stomphorst, Solutions Architect van beroep. Ik werk al 25 jaar in de IT en ondersteun organisaties met hun applicatieontwikkeling met behulp van nieuwe technieken zoals Kubernetes. Samen met mijn team werk ik momenteel veel aan Kubernetes projecten, nieuwe implementaties en ben ik voortdurend bezig met het testen van nieuwe tools en technieken. In mijn vrije tijd kook ik graag en houd ik van bbq-en. Wat ik zo geweldig vind aan deze podcast is dat ik als IT'er mijn kennis kan en mag delen met andere IT'ers. Het voelt daardoor een beetje als een opensource project, waarbij ik hoop ook feedback van onze luisteraars te ontvangen.

Ronald Kers

Ik ben Ronald Kers, 41 jaar en werk inmiddels ruim 22 jaar in de IT. Ik begon als systeembeheerder voor Windows en heb in 2019 de overstap gemaakt naar marketing. Wat ik leuk vind is om complexe onderwerpen in de IT duidelijk te maken voor iedereen. Wat mij opvalt is dat wanneer je als IT'er een bepaalde techniek probeert uit te leggen er vaak meer vragen dan antwoorden ontstaan. Daarom zie ik deze podcast als een mooie brug om die complexe IT onderwerpen toegankelijk te maken voor iedereen. In mijn vrije tijd volg ik de game-industrie en doe ik aan basketbal.

John Carter - Radio Webflow Template