Aflevering 60: Kubernetes versus Azure WebApps
Laatste aflevering

Aflevering 60: Kubernetes versus Azure WebApps

In deze aflevering gaan we in op de verschillen tussen kubernetes en Azure WebApps.

Speel af

Laatste afleveringen

Bekijk hieronder het overzicht van de laatste afleveringen.

Aflevering 60: Kubernetes versus Azure WebApps
July 9, 2024
31
 MIN

In deze aflevering gaan we in op de verschillen tussen kubernetes en Azure WebApps.

Speel af
Aflevering 59: Unpacking eBPF and Sustainability
July 2, 2024
27
 MIN

Alessandro legt de complexiteit van eBPF-maps uit en hoe ze de beweging van data mogelijk maken, wat geen triviale taak is.Hij benadrukt de genialiteit van de Cilium-gemeenschap, met name degenen die bijdragen aan de vooruitgang van eBPF, en deelt zijn rol in het populariseren en toegankelijk maken van deze technologieën door middel van lezingen en geschriften.Toekomstplannen voor eBPF in 2024

Speel af
Aflevering 58:  Database and Memory Strategies for DevOps
June 25, 2024
33
 MIN

In deze boeiende aflevering van hun podcast verwelkomen Ronald Kers en Jan Stomphorst de ervaren Java-programmeur Claude Warren als gast. Samen duiken ze diep in de uitdagingen van continuous delivery, met een bijzondere focus op databasebeheer en geheugenbeheer in Java-toepassingen.

Speel af
Aflevering 57: Verandert DevSecOps de rol van de softwareontwikkelaar?
June 18, 2024
26
 MIN

Zelfs nadat de container in productie is genomen, moeten er regelmatig geautomatiseerde checks uitgevoerd worden om nieuwe kwetsbaarheden te detecteren. Security effectief te integreren in het ontwikkelproces, zonder de snelheid van ontwikkeling te vertragen.

Speel af
Aflevering 56: What is Composable Architecture?
June 11, 2024
29
 MIN

Composable architecture is based on an unopinionated, headless methodology that allows developers to leverage APIs to create sophisticated websites more efficiently.

Speel af
Aflevering 55: Bouwen aan een Regionale Cloud: Kansen voor Europa
June 4, 2024
41
 MIN

Het concept is dat datacenters uit de eigen regio of land prima in staat zijn om een volledige cloud stack te hosten, zonder afhankelijk te zijn van een hyper scaler. We verkennen een aanpak die veel meer kijkt naar lokale of regionale partijen die gebruikmaken van open-source software zoals Kubernetes.

Speel af
Aflevering 54: Kubernetes 1.30: Uwubernetes
May 28, 2024
33
 MIN

Kubernetes 1.30, ook wel bekend als "Uwubernetes"! In deze aflevering bespreken we de 45 nieuwe verbeteringen die deze release met zich meebrengt, verdeeld over stabiele, bètaversies en alpha-functies.

Speel af
Aflevering 53: Unlocking Efficiency: Cost Control for Kubernetes
May 14, 2024
24
 MIN

CAST AI biedt oplossingen om cloudkosten te verlagen en DevOps-taken te automatiseren, en het helpt bij het voorkomen van downtime.

Speel af
Aflevering 52: Autoscaling Magic with KEDA
May 7, 2024
31
 MIN

KEDA is een krachtig hulpmiddel waarmee Kubernetes-applicaties automatisch kunnen worden geschaald op basis van verschillende soorten gebeurtenissen/events.

Speel af

Alle Afleveringen