Aflevering 39: Multi-cloud, moet je dat wel willen?

Jan Stomphorst
Ronald Kers
Luister naar deze aflevering op jouw favoriete platform!
Apple Podcast Icon - Radio Webflow TemplateSpotify Icon- Radio Webflow TemplateGoogle Podcast Icon - Radio Webflow TemplateAnchor Icon - Radio Webflow TemplateSoundCloud Icon - Radio Webflow Template
Aflevering 39: Multi-cloud, moet je dat wel willen?
January 23, 2024
23
 MIN

Aflevering 39: Multi-cloud, moet je dat wel willen?

In deze aflevering bespreken we Nico's talk op de KCD Utrecht, waar hij ingaat op de complexiteit van het kiezen voor multi-cloud. Hij onderzoekt tools zoals Kubernetes, Terraform, Dapr en Wing, die het proces vereenvoudigen door een uniform programmeringsmodel te bieden dat naadloos werkt over verschillende clouds.

Samenvatting

🎙️✨ Aflevering 39 van de Nederlandse Kubernetes Podcast is een niet te missen gesprek! Onze hosts Ronald en Jan gaan dieper in op boeiende onderwerpen met Nico Krijnen, Cloud Solutions Architect bij Luminis.

🔍 Talk op KCD Utrecht: "Doing Multi-Cloud the Easy Way... But should you?"
In deze aflevering bespreken we Nico's talk op de KCD Utrecht, waar hij ingaat op de complexiteit van het kiezen voor multi-cloud. Hij onderzoekt tools zoals Kubernetes, Terraform, Dapr en Wing, die het proces vereenvoudigen door een uniform programmeringsmodel te bieden dat naadloos werkt over verschillende clouds. Maar zijn deze oplossingen te mooi om waar te zijn? Nico onthult de trade-offs, de vraag of ze echt vendor lock-in voorkomen, en wat je kunt missen door niet volledig gebruik te maken van wat je cloudleverancier te bieden heeft.

☁️ Waarom AWS zijn voorkeur heeft:
Ontdek de redenen achter Nico's voorkeur voor Amazon (AWS) Cloud. Hij deelt inzichten in de voordelen en mogelijkheden die AWS biedt en hoe dit platform zijn keuze beïnvloedt in het complexe landschap van cloud computing.

🚀 Kotlin als programmeertaal:
Luister naar het gesprek over Kotlin, de programmeertaal die Nico aan de tafel brengt. Ontdek waarom Kotlin wordt beschouwd als een krachtige en expressieve taal en hoe het een rol speelt in de ontwikkeling van moderne applicaties.

Deze aflevering biedt een diepgaand inzicht in de wereld van cloudvoorkeuren en programmeertalen. Druk op play en laat je inspireren door het gesprek over AWS, Kotlin en meer in Aflevering 39 van de Nederlandse Kubernetes Podcast met Nico

Podcast van Nico:
https://app.springcast.fm/podcast/luminis-tech-talks