Aflevering 46: Exploring the Intersection of Minecraft, Kubernetes, and Education

Jan Stomphorst
Ronald Kers
Luister naar deze aflevering op jouw favoriete platform!
Apple Podcast Icon - Radio Webflow TemplateSpotify Icon- Radio Webflow TemplateGoogle Podcast Icon - Radio Webflow TemplateAnchor Icon - Radio Webflow TemplateSoundCloud Icon - Radio Webflow Template
Aflevering 46: Exploring the Intersection of Minecraft, Kubernetes, and Education
March 26, 2024
34
 MIN

Aflevering 46: Exploring the Intersection of Minecraft, Kubernetes, and Education

Ons gesprek verkent het kruispunt van Minecraft, Kubernetes en moderne technologie. Ontdek hoe een Kubernetes-native leerplatform samengevoegd met Minecraft kinderen van 8 tot 11 jaar.

Samenvatting

In Aflevering 46 van onze podcast duiken we in een boeiend gesprek tijdens KubeCon + CloudNativeCon met twee opmerkelijke gasten:

Enrico Bartz van SVA GmbH, een OpenSource- en Minecraft-liefhebber, en Jenny Bartz van MINNY.IO, een Minecraft Education Ambassador.

Enrico's reis in de IT-wereld begon in 2008, evoluerend van traditionele operaties naar DevOps, waarin hij vandaag uitblinkt. Jenny, een voormalige IT-specialist die grafisch ontwerper werd, richtte zich op onderwijs en streeft ernaar een betekenisvolle impact te hebben door traditioneel en digitaal leren te combineren.

Ons gesprek verkent het kruispunt van Minecraft, Kubernetes en moderne technologie. Ontdek hoe een Kubernetes-native leerplatform samengevoegd met Minecraft kinderen van 8 tot 11 jaar in staat stelt digitale pioniers te worden. Leer hoe het hosten van Minecraft-servers en het begrijpen van programmeerconcepten een passie voor technologie kan aanwakkeren.

We verkennen ook de integratie van het op Kubernetes gebaseerde platform, HobbyFarm, met Minecraft-onderwijs, waardoor leren een avontuurlijke, code-rijke ervaring wordt. Deze innovatieve aanpak inspireert jonge ontwikkelaars en maakt onderwijs boeiend en meeslepend.

Sluit je aan bij ons op dit unieke avontuur terwijl we Minecraft, Kubernetes en coderingseducatie combineren om een wereld van eindeloze mogelijkheden te ontsluiten en de volgende generatie makers en vernieuwers te inspireren.

ebartz (Enrico Bartz) · GitHub
GitHub - minny-io/kubecon-paris-24
Minny.io – Spielbasiertes Lernen für Kinder