Aflevering 57: Verandert DevSecOps de rol van de softwareontwikkelaar?

Jan Stomphorst
Ronald Kers
Luister naar deze aflevering op jouw favoriete platform!
Apple Podcast Icon - Radio Webflow TemplateSpotify Icon- Radio Webflow TemplateGoogle Podcast Icon - Radio Webflow TemplateAnchor Icon - Radio Webflow TemplateSoundCloud Icon - Radio Webflow Template
Aflevering 57: Verandert DevSecOps de rol van de softwareontwikkelaar?
June 18, 2024
26
 MIN

Aflevering 57: Verandert DevSecOps de rol van de softwareontwikkelaar?

Zelfs nadat de container in productie is genomen, moeten er regelmatig geautomatiseerde checks uitgevoerd worden om nieuwe kwetsbaarheden te detecteren. Security effectief te integreren in het ontwikkelproces, zonder de snelheid van ontwikkeling te vertragen.

Samenvatting

Welkom bij een nieuwe aflevering van De Nederlandse Kubernetes Podcast!

In deze boeiende aflevering praten we met Brian Vermeer, Developer Advocate bij Snyk, over het beheren van beveiligingsrisico's en het vergroten van bewustzijn onder developers over deze risico's. Brian deelt waardevolle inzichten en praktische tips om security effectief te integreren in het ontwikkelproces, zonder de snelheid van ontwikkeling te vertragen.

Tijdens deze aflevering bespreken we onder andere:

  • Het belang van security binnen de DevOps-wereld en hoe de term DevSecOps hierin past.
  • De uitdagingen en verantwoordelijkheden van developers op het gebied van beveiliging.
  • Het belang van continue monitoring, zowel tijdens de bouwfase als in productie, om nieuwe kwetsbaarheden tijdig te detecteren.
  • Hoe Snyk developers helpt om security te integreren in hun dagelijkse workflows zonder de ontwikkelingssnelheid te verlagen.
  • Het belang van bewustwording en educatie bij developers om veilige code te schrijven en te implementeren.

Brian benadrukt dat security niet stopt bij het bouwen van een container. Zelfs nadat de container in productie is genomen, moeten er regelmatig geautomatiseerde checks uitgevoerd worden om nieuwe kwetsbaarheden te detecteren. Hij legt uit hoe tools zoals Snyk niet alleen tijdens de ontwikkelingsfase, maar ook continu in productie kunnen monitoren op kwetsbaarheden en nieuwe versies van libraries en containers.

We bespreken ook de toekomst van Kubernetes en het belang van specialisten die begrijpen hoe systemen onder de motorkap werken. Ondanks de opkomst van AI, blijft diepgaande kennis en expertise cruciaal om complexe problemen op te lossen en veilige, efficiënte architecturen te ontwerpen.

Mis deze waardevolle aflevering niet en leer hoe je jouw ontwikkelingsprocessen kunt beveiligen met de tools en best practices van Snyk!

Luister nu naar aflevering 57 van De Nederlandse Kubernetes Podcast.