Aflevering 53: Unlocking Efficiency: Cost Control for Kubernetes

Jan Stomphorst
Ronald Kers
Luister naar deze aflevering op jouw favoriete platform!
Apple Podcast Icon - Radio Webflow TemplateSpotify Icon- Radio Webflow TemplateGoogle Podcast Icon - Radio Webflow TemplateAnchor Icon - Radio Webflow TemplateSoundCloud Icon - Radio Webflow Template
Aflevering 53: Unlocking Efficiency: Cost Control for Kubernetes
May 14, 2024
24
 MIN

Aflevering 53: Unlocking Efficiency: Cost Control for Kubernetes

CAST AI biedt oplossingen om cloudkosten te verlagen en DevOps-taken te automatiseren, en het helpt bij het voorkomen van downtime.

Samenvatting

Aflevering 53 van De Nederlandse Kubernetes Podcast. In deze aflevering gaan Jan en Ronald in gesprek met Kim-Norman Sahm, Solution Architect bij CAST AI.

Kim-Norman heeft een rijke achtergrond in de technologie, met ervaring als DevOps Architect bij Cloudibility in Berlijn, en als OpenStack Cloud Architect bij T-Systems en noris network AG. Zijn expertise ligt vooral bij technologieën zoals OpenStack, Ceph en Kubernetes (K8s).

CAST AI biedt oplossingen om cloudkosten te verlagen en DevOps-taken te automatiseren, en het helpt bij het voorkomen van downtime. Het platform stelt bedrijven in staat om hun cloudconfiguraties automatisch te scannen en optimaliseren, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen en efficiënter gebruik van resources.

Kim-Norman deelt inzichten over hoe bedrijven hun Kubernetes-kosten kunnen monitoren en beheren. Door kosten op te splitsen naar Kubernetes-concepten en duidelijke metrics te gebruiken, krijgen organisaties beter inzicht in hun uitgaven en waar optimalisaties mogelijk zijn.Het platform biedt niet alleen inzicht in kosten, maar ook (automatische) uitvoerbare aanbevelingen om de infrastructuur te optimaliseren. Dit helpt bedrijven om snel en efficiënt verbeteringen door te voeren zonder uitgebreide handmatige analyses.